Van der Sluis BV

Challenger wordt Fendt groen

Challenger verdwijnt uit Europa. Dit maakte Fendt bekend op 26 juli jl. Alle rupstrekkers en veldspuiten die het bedrijf bouwt, gaat Fendt vanaf eind 2017 zelf leveren. Daarvoor verhuist ook een deel van de productie. Vanaf eind november zijn de Fendt rupstrekkers en zelfrijzende of getrokken veldspuiten te koop in Europa en het Midden-Oosten.

Regio’s, anders dan Europa en het Midden-Oosten, zullen nog worden bediend door Challenger. De fabriek in het Nederlandse Grubbenvorst wordt zal belangrijk blijven voor productontwikkeling, maar blijft geen productielocatie. De fabriek in Hohenmölsen neemt deze functie over. Hier wordt ook al de Katana hakselaar geproduceerd.

Agritechnica

Agritechnica 2017 wordt het startsein voor de verkoop van deze Fendt groen machines. Fendt dealers kunnen dan de machines verkopen. De machines zullen vervolgens vanaf het eerste kwartaal in 2018 worden uitgeleverd. Met de productie van de Fendt groen machines wil het merk als full-liner optreden. Zo werden eerder al de Fella hooibouwwerktuigen in Fendt kleuren op de markt gebracht.

Meer weten over Fendt groen?

Meer weten over het assortiment Fendt groen machines? Neem contact op!