Van der Sluis BV

J. van der Sluis opent nieuwe vestiging in Bollenstreek

Na ruim veertig jaar keert landbouwmechanisatiebedrijf J. van der Sluis terug met een vestiging in de Bollenstreek. Van der Sluis opent op 1 augustus een nieuwe locatie in Lisse, waar het bedrijf grote merken als Valtra, Linde en Kuhn gaat voeren. „We zien deze vijfde vestiging als een mooie uitdaging om te investeren in de markt”, zegt directeur Jan van der Sluis.

Van der Sluis telt op dit moment vier vestigingen in Noord-Holland, in Anna Paulowna, Dirkshorn, Zwaagdijk en De Goorn. De nieuwe locatie in Lisse is ontstaan vanuit de vraag van importeur Mechan Groep (Valtra trekkers) om een wit gebied in de Bollenstreek/Haarlemmermeer in te vullen. Ook Reesink Agri, importeur van Kuhn, Rauch en Bergmann, reageerde positief op de oprichting van een nieuwe vestiging in deze regio. „We staan al tientallen jaren op de mechanisatiebeurs in voorheen Lisse en tegenwoordig Vijfhuizen. We hebben een klik met het gebied”, zegt Van der Sluis.

Groot merkenpakket

Het landbouwmechanisatiebedrijf vertegenwoordigt in de vestigingen boven het Noordzeekanaal grote A-merken als Valtra, Fendt, Linde, Kuhn, Rauch, CHD, Raven, Evers en Beinlich. Na overleg met leveranciers is besloten om eveneens een compleet merkenpakket te voeren in Lisse, vertelt verkoopleider Johan Goudsblom. „We kunnen niet voor één trekkermerk een nieuwe vestiging openen, maar met een totaalpakket aan trekkers, heftrucks en andere werktuigen heb je voldoende aanbod voor een levensvatbaar bedrijf. Onze synergie en kracht zit in de combinatie van mechanisatie, voorraden en kennis. We kunnen onze klanten het complete plaatje aanbieden.”

Het bedrijf ziet het als uitdaging om met de ambities van de klant en het werkgebied mee te groeien. „We kennen de bollenteelt en akkerbouw vanuit ons werkgebied in Noord-Holland: we spreken dezelfde taal, we kennen de teelten, we weten wat er speelt. Dat praat gemakkelijker en dat voelt vertrouwd”, vervolgt Van der Sluis. „Onze filosofie is dat we dicht bij onze klant willen zitten. Wij vinden dat je lokaal benaderbaar moet zijn. Dat betekent dat je een goede servicevestiging in het gebied moet hebben.”

Klantenbinding

Met de nieuwe vestiging in Lisse keert Van der Sluis terug naar de Bollenstreek, waar oprichter Jan van der Sluis sr. ooit een locatie in Sassenheim had. Zoon Jan jr. ziet de uitbreiding als een mooie kans, met veel toekomstmogelijkheden. Het bedrijf is voor de locatie Lisse nog op zoek naar een magazijnman, monteur, leerling monteur en vertegenwoordiger. „We zoeken ambitieuze mensen die gemotiveerd zijn en achter onze bedrijfsfilosofie staan”, besluit Jan van der Sluis. “Met onze merken en medewerkers willen we de klant aan ons binden. We zien het als een mooie uitdaging om te investeren in de markt.”