Van der Sluis BV

Linde lanceert lithium-ion batterij

Eind 2017 breidt Linde haar portfolio met lithium-ion gedreven trucks uit. De verkoop van de eerste trucks met 90V Li-ion batterij is eerder in het jaar begonnen. De modellen, met een lastcapaciteit van 2, 2.5 en 3 ton, zijn uitgerust met lage onderhouds-, lange levensduur en energiebesparende batterijen, evenals sterke rij- en hefprestaties. De Linde Roadster is vanaf nu ook te koop met de lithium-ion batterij.

Positieve feedback op kleinere serie

“We ontvangen zeer consistent positieve feedback van klanten die de kleinere serie trucks met lithium-ion technologie gebruiken”, zegt Stefan Prokosch, Hoofd Product Management Counterbalance Trucks bij Linde Material Handling. “De technologie is betrouwbaar, energie-efficiënt en makkelijk in gebruik”, benadrukt hij. Voordelen van de lithium-ion technologie is de constante spanning, de tot 30% hogere energieopbrengst en de langere levensduur. Daarbij komt de grotere beschikbaarheid van de vloot doordat het tussentijds laden op ieder gewenst moment mogelijk is. Bijkomend voordeel: met deze technologie is het niet meer noodzakelijk de batterij te wisselen of onderhoudsmaatregelen te nemen.

8 jaar garantie

Linde en Van der Sluis bieden een garantietermijn van 8 jaar op de lithium-ion batterijen. Wordt in de eerste 3 jaar aanspraak gemaakt op de garantie, dan wordt de batterij gratis gerepareerd of vervangen. Daarna wordt er gekeken naar de leeftijd van de batterij en het aantal draaiuren. De oplader wordt geleverd met een garantie van 12 maanden of 6.000 oplaaduren. Om er zeker van te zijn dat de heftruck genoeg energie krijgt, heeft Linde de nadruk gelegd op een slimme bouw van lithium-cellen. Deze cellen leveren een bijna constant voltage van 90V. Dit reduceert de thermische belasting van de heftruck, zelfs onder zware prestaties, en genereert een hoger efficiënt energieverbruik.

Linde brengt 2 batterijen op de markt. De kleinste batterij heeft een capaciteit van 24.1 kWh, de grotere batterij 60.3 kWh. De 3 laders (9 kW, 17 kW en 30 kW) kunnen op beide batterijen aangesloten worden. Benieuwd welke keuze geschikt is voor uw bedrijf? Neem contact op met onze verkoopafdeling!

Veilig werken

Met Linde’s lithium-ion technologie haalt u een veilige batterij in huis. De lithium-ion batterijen zijn onderhoudsvrij. Tegelijkertijd regelt het Linde veiligheidsconcept storingen als gevolg van overdruk, oververhitting en over- of diepe ontlading. Net als een ‘veiligheidsradar’ controleert het batterijbeheersysteem alle relevante parameters en zet de truck in een gecontroleerde toestand in geval van een technisch defect. Het batterijcompartiment, gemaakt van massief staal, beschermt de batterijcellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Tijdens een crash-test bleek welke kracht het batterijcompartiment aan kan. Een 8-tons heftruck met last reed hier met volle snelheid in op de zijkant van een 3-ton lithium-ion heftruck. Maar de vorken kwamen niet door het batterijcompartiment heen.

CE-markering

Een belangrijk voordeel van de Linde oplossing is de CE-markering. Linde geeft deze af op de gehele truck, inclusief de batterij. Meer weten over de lithium-ion technologie van Linde? Wij helpen u graag!