Schade aan landbouwgrond aanzienlijk verminderen

Het probleem van bodemverdichting vindt met name in het voorjaar plaats. Trekkers en zware landbouwmachines rijden de vaak de nog relatief natte grond snel dicht en ze laten diepe sporen achter. De schade van verdichting is moeilijk op te lossen. Bodemverdichting en structuurbederf zijn nadelig voor het leven in de grond, wat teeltproblemen oplevert en financiële schade geeft. Die schade kan met het Canadese luchtdrukwisselsysteem van AgriBrink, samen met de juiste banden, tot het minimum worden beperkt.

Hoe AgriBrink werkt en welke voordelen het heeft leggen we graag uit.

Hoe werkt het AgriBrink luchtdrukwisselsysteem?

Om de bodem zoveel mogelijk te ontzien is de juiste spanning van de banden van een trekker of zelfrijdende landbouwmachine essentieel. Hoe lager de bandenspanning, hoe lager de druk per vierkante centimeter. Met het elektrische luchtdrukwisselsysteem van AgriBrink en geschikte banden kun je op het land voor een zo laag mogelijke bandenspanning kiezen, tot maximaal 40% lager. Dit zorgt voor minimale druk op de bodem. Wanneer je weer de weg op gaat kun je de spanning weer vlot bijpompen. Het aflaten van de spanning van 1,8 naar 0,5 bar kan onder ideale omstandigheden in ongeveer 30 seconden. Het bijpompen naar 1,8 bar kan onder dezelfde omstandigheden in ruim een minuut.

Agribrink

Waar komt de lucht vandaan?

De lucht die wordt gebruikt voor het aflaten en weer oppompen van de band komt of van de trekker zelf (het luchtremsysteem) of van een externe luchtcompressor die desgewenst opgebouwd kan worden. De snelheid van het aflaten en oppompen gaat wel tot 10 keer sneller bij gebruik van een externe compressor.

Kan het AgriBrink systeem op iedere band?

De beste geschikte banden hiervoor zijn VF-banden (Very High Flexion). Deze hebben een soepelere zijwand en een sterkere hielconstructie dan klassieke radiaalbanden. Hierdoor vlakken ze vooral in de lengterichting af (‘wangen’) bij drukverlaging waardoor een grotere footprint ontstaat. Luchtdrukwissel kan ook in combinatie met radiaalbanden, al is het spanningsvoordeel dan beperkter.

AgriBrink

Wat zijn de voordelen van het AgriBrink systeem?

– Eenvoudige en betaalbare oplossing voor minder bodemverdichting en spoorvorming.
– Fiscaal voordeel met subsidieregelingen: 13% MIA-voordeel en 75% Vamil voordeel bij aanschaf brede banden en luchtdrukwisselsysteem.
– Brandstofbesparing.
– Langere levensduur banden.
– Kosten besparen op bodemherstelwerkzaamheden.
– Opbrengst teelt verhogen.

Agribrink

Meer informatie?

Wij adviseren u graag wat het AgriBrink systeem voor uw bedrijf kan betekenen. Neem contact op met uw dichtstbijzijnde Van der Sluis vestiging en vraag naar de mogelijkheden.

 

Zullen we kennismaken? Neem contact op!