Welke gevolgen heeft dit?

De betrouwbaarheid van 2G én 3G modems is hierdoor zeer beperkt en deze dienen (eventueel vervroegd) vervangen te worden door een 4G modem. We hebben geen 100% zekerheid of het 2G-netwerk voldoende capaciteit heeft. Daarnaast hebben we in het verleden gezien dat hulp op afstand (meekijken) lastig en onbetrouwbaar is bij het gebruik van 2G.

Welke GPS-systemen kunnen problemen geven?

Gebruikers van Slingshot versie 1 en/of Geoconnect  (zie afbeeldingen) kunnen vanaf januari 2022 problemen ondervinden bij het ontvangen van de benodigde correcties om RTK te krijgen.
De meeste kans op goede correcties heeft u met een een M2M simkaart van bijvoorbeeld MoveRTK. Met een M2M simkaart krijgt u voorrang op het netwerk boven particuliere gebruikers.

Slingshot-1

Welk modem werkt via het 4G-netwerk?

De beste oplossing om probleemloos gebruik te blijven maken van SBG/Raven GPS systemen is overstappen op het Slingshot 2.1 4G modem (zie afbeelding). Dit modem maakt gebruik van het 4G-netwerk waardoor de hulp op afstand (meekijken) een snellere verbinding geeft. Het voordeel daarvan is dat wij, als GPS specialisten bij Van der Sluis BV, een betere kijk op storingen krijgen en deze sneller kunnen verhelpen, waarmee we voor u stilstand van machines verminderen.

 

Deze oplossing is beschikbaar voor Geostar / Viper en Viper 4+.

 

Voor meer informatie en prijzen/levering kunt u contact opnemen met collega Maarten Houtenbos:
maartenhoutenbos@vandersluisbv.nl / 06-83543840

Slingshot-2.14G-modem

Installeer de nieuwste updates

In de nieuwste update voor de CR7 / CR12 / RS1 en HDU systemen zitten weer belangrijke (stabiliteits) verbeteringen.
Wij raden aan om deze updates uit te voeren, dan kunt u weer goed vooruit de komende periode. Via deze drie korte stapsgewijze handleidingen zijn de updates gemakkelijk zelf uit te voeren: CRx Update

Hulp nodig?

Wilt u assistentie bij het updaten of wilt u direct van de gelegenheid gebruik maken om een algehele check te laten uitvoeren van uw SBGuidance (SBG) of CRx (Raven) systeem op uw trekker of werktuig?
Neem gerust contact op met Van Der Sluis in Dirkshorn:
info@vandersluisbv.nl / 0224-551387

Zullen we kennismaken? Neem contact op!